Vuit centres educatiu de Terrassa participen al projecte ENFAIXA’T.

CARTELL CENTRE GENERAL

Aquest any, IES Egara, IES Nicolau Copèrnic, IES Blanxart, Escola Tecnos, Escola Cultura Pràctica, Escola Andresen i  L’Escola municipal d’adults  La Llar s’adhereixen al projecte Enfaixa’t. El projecte ENFAIXA’T és un projecte que pretén fer créixer la cultura popular de la nostra ciutat tot aprofitant els valors pedagògics que el fet casteller ens proporciona, tals com el treball en equip, la cooperació entre i intra colles, la confiança i el valor de la feina ben feta.  

egara 3

L’objectiu del projecte és crear una colla castellera a cada centre. S’inicia a partir de 10 tallers de castells amb uns monitors que guien als participants i els donen suport perquè ells mateixos siguin el propi motor de la creació i gestió de la colla castellera al centre. Són els joves els protagonistes del seu projecte en el qual i a través d’ell aprendran una sèrie de valors que són intrínsecs als Castells i a la formació de colles castelleres.

foto la llar assaig 1

A través d’aquestes 10 sessions viuran des de la gestació, l’aprenentatge de la tècnica, l’organització de la colla, la pròpia tècnica castellera i l’emoció de l’exhibició final.

Hi haurà una exhibició final on les colles dels centres tindran l’oportunitat de poder conèixer i compartir l’experiència participant en una diada castellera amb la colla Minyons de Terrassa en una de les actuacions més importants de cultura popular a la ciutat.

Els assaigs es realitzen a cada centre educatiu i ja han començat! Aquest dissabte al mati, aprofitant l’actuació de vigília de Minyons de Terrassa,  les colles de cada centre faran una petita mostra de la feina feta fins ara.

egara 1

Pit i amunt!

 Berta Marcet Julià