Ja tenim Equip de Colla! Però… què és un Equip de Colla?

Els Minyons estrenem una forma de gestió completament nova i trencadora. Des d’abans de Nadal un grup de membres de la colla es va començar a reunir per gestar un nou projecte per liderar la colla. Aquest projecte es va presentar a l’Assemblea anual de la colla amb el nom d’Equip de Colla. Fins ara, els Minyons, com la resta de colles castelleres, teníem dos òrgans de govern: la junta tècnica i la junta directiva. Dins de cada equip hi havia unes seccions molt delimitades amb uns caps molt visibles sobre els quals requeia quasi tota la responsabilitat de l’equip. Cada un dels grups s’encarregava d’un aspecte de la gestió de la colla amb més o menys comunicació amb l’altre grup i fins i tot dins el mateix equip. Aquest nou projecte, l’Equip de Colla, es caracteritza per una gestió més horitzontal, amb més repartició de responsabilitats, més comunicació, més membres i més col·laboració entre els diferents sectors. S’ha trencat la separació entre junta directiva i junta tècnica. Ara tenim un grapat de sectors: troncs, canalla, pinyes, portaveus, gestió interna, relacions exteriors, comunicació, social i pedagogia. Aquest nou equip, pedagogia, també és un equip de treball nou que s’encarregarà de fer formacions per a la colla i gestionar el procés de canvi cap a una colla més assembleària. Cada equip té un coordinador i tots treballen conjuntament per un mateix objectiu: aconseguir arribar a ser els millors Minyons que puguem arribar a ser.

Com ja hem dit aquest projecte és més transversal i transparent. És cert que hi ha uns caps visibles de cada àrea, els coordinadors, però el funcionament és totalment diferents dels equips de gestió anterior. La feina dels coordinadors és bàsicament de connexió entre equips i transmissió d’informació dins el seu grup. Amb tot això volem que la colla participi activament de les decisions que ens afecten i s’impliquin més en la gestió de la colla.

Equip de colla

Alguns dels membres de l’Equip de Colla

 

A part de la forma revolucionària del nou projecte, les cares visibles d’aquesta també són un gran canvi molt important. La presidenta de la colla és la Isolda Sucarrats. La primera presidenta de la història de Minyons. En la part tècnica tenim per primera vegada dos co-caps de colla: en Xavi Jurado i l’Arnau Boada, tots dos molt joves però amb molta experiència. Pel que fa a la resta dels membres de l’equip també és un conjunt molt global amb molta implicació de la gent jove de la colla però també amb molta presència de l’experiència de la gent que porta anys als Minyons. El que tenim tots en comú són les ganes de treballar i de tirar endavant aquest projecte per poder fer una gran temporada.

A l’Assemblea, que es va celebrar el passat dissabte 20 de gener, es va presentar una altra candidatura de junts directiva encapçalada per en Jesús Rodríguez que va obtenir 40 vots. La candidatura de la Isolda va guanyar amb 116 vots. Hi va haver 9 vots blancs i 2 de nuls. La candidatura de tècnica va ser aprovada per 149 vots a favors, 14 en contra, 3 en blanc i 1 de nul.

L’Equip de Colla està format per:

Troncs: Xavi J, Bru V, Txell T, Tomàs C, Eloi P i Marcel C.

Pinyes: Dani C, Pau R, Eloi P, Aina T, Laia O, Joan M, Oriol M, Anna A, Xabi L, Sergi F i Miquel J.

Canalla: Eva C, Txell T, Núria S, Òscar G, Aida L, Risso, Anaïs C, Adrià B, Maria A, Ferran M, Víctor L i Oriol V.

Portaveus: Arnau B, Núria S i Àlex R.

Gestió interna: Isolda S, Xavi P, Helena S, Agustí D, Jordi A, Neus R, Jordi F, Anna O, Carmen P, Cristina G, Griselda T, Mª José G, Noemí S, Sónia J, Ricardo R, Maribel B, Yolanda R, Maite C i Tere C.

Relacions externes: Cesc P, Clàuda A, Litus A, Joan Toni C, Gwendolyne F, Miha, Jordi A i Sergi C.

Comunicació: Anaïs C, Pere M, Marc M, Anna N, Marta A, Serci C, Adrià B, Neus R, Pere G, Mariona H, Gemma C, Bernat L, Alba L i Timi C.

Social: Noel P, Cristina A, Miquel A, Clara C, Anna V, Mariona S, Eva C, Bru B, Mariona H, Agustí V i Jordi T.

Pedagogia: Maria F, Mariona S, Gerard P, Núria I, Cesc P i Mireia G.

 

Esperem que aquest any tots puguem gaudir dels millors Minyons i tinguem una temporada de somni!