Els nostres bolus: Sant Jordi. (23 d’abril. Terrassa)

5d8

Enguany, la Diada de Sant Jordi ens arriba molt enganxada amb la Setmana Santa, just dos dies després del Dilluns de Pasqua.  Així, i amb un darrer assaig força profitós ahir a la nit mateix (entre moltes altres proves, 3d9 fins sisens i Pd7 sencer!!!) ens plantem a la Plaça Vella amb la intenció d’aixecar una mica més el llistó.

Aquesta vegada no ens han deixat muntar la nostra paradeta aquí a la mateixa plaça com havíem fet sempre, (segons diuen, en renunciar-hi l’any passat, vam deixar perdre aquesta ubicació) i ens l’han fet instal·lar no al Baix Ebre però  al Portal de Sant Roc. Tot i això, els nostres “paradistes”, abans de començar l’actuació s’han teletransportat molt hàbilment i amb molt ofici fins a la Plaça Vella, per estar on justament els correspon, si més no durant l’actuació.

Amb tot a lloc doncs, engeguem l’actuació amb el 2d8, torre que descarreguem tancadeta però amb un bon treball a tots nivells i amb cap complicació.

Avui també és dia d’estrenes. A la segona ronda ens encarem amb el primer 4d8 amb agulla de l’any que, com el 2d8 de l’altre dia a Can Jorba, és el més matiner que hem portat mai a plaça (l’anterior, el 27-04-00), i que completem amb una bon treball del quatre per mantenir una bona mida i amb una bona defensa en la descarregada del pilar, que ha tingut el seu punt més delicat en la conjunció del segon amb l’equip de mans durant el descens.

Seguint fil per randa el pla previst, com a tercer castell estrenem també la pinya de la Catedral dels castells, el 5d8, construcció que tampoc ens havíem tornat a plantejar mai tan d’hora des de finals dels anys noranta (Sant Jordi 98 i 99). Després d’assegurar-nos que la mida és correcta l’arriem amunt i, sense alentir-se ni perdre més segons del compte, el descarreguem amb comoditat i havent conservat la quadratura fins el final.

Arrodonim aquesta gran exhibició, novament amb un perfecte pilar de sis, i acabem aixecant nou pilars de quatre simultanis que tanquen aquesta magnífica i ja històrica Diada de Sant Jordi 2014.

Ens han acompanyat els Castellers turqueses (4d7a, 5d7, 4d7, V5)

 Ramon Codinas i Fort