Els nostres bolus: Sagrada Família (04-05-2014).

2d8

I si parlàvem de les actuacions al Barcelonès, sant tornem-hi: avui, com ara fa un any just, som a la Festa major de la Sagrada Família de Barcelona.

Amb un vent empipador que comença a ser perceptible especialment pels components del tronc, engeguem la nostra actuació amb el dos de vuit, castell que ja més obertet que els anteriors, descarreguem sense cap complicació.

A la segona ronda bastim un quatre de vuit amb agulla que s’ha de treballar als pisos superiors. Tot i així, la construcció externa es va completant sense perdre les mides, mentre a dintre hi creix un pilar poc còmode que no acaba d’estar ben collat en el seu fonament. En el moment de desfer el darrer contacte amb el quatre, que és quan el pilar es deixa anar dels terços, aquest pateix una forta fuetada que el trenca sense deixar temps a cap reacció.

Si la proposta inicial d’actuació hagués fet que els tres castells proposats per avui, haguessin estat tots nous, i superiors, als realitzats mai en aquesta plaça (fins ara, com a castells més grans, hi havíem fet els bàsics de vuit), després d’aquest malaurat intent decidim no repetir el quatre amb agulla i optem per un força estàtic tres de vuit.

A la tercera ronda, i continuant ara sí amb el previst, muntem el cinc de vuit. Una catedral, que justament davant d’aquesta monumental obra gaudiniana que és la Sagrada Família i fent-li honor, descarreguem amb gran precisió arquitectònica i amb molta il·lusió.

Cloem la nostra actuació recuperant l’inusual vano de sis, composició que només havíem fet a la Diada del 2008, tant el dissabte a vigília (P5, P6, P5) com l’endemà diumenge per tancar aquella històrica actuació amb el que va ser conegut com a “Vano de sis complet” (P4, P5, P6, P5, P4). Avui, amb tot un equip de pilaners ben motivat i concentrat, també el descarreguem de forma magistral. Felicitats!

Hem actuat amb els Castellers de la Sagrada Família, que han celebrat les seves primeres “mil aletes” (3d7ps, 5d7, 4d7ag, 2P5 simultanis -un per sota-, P4) i amb els Xics de Granollers, que han fet el seu primer quatre de vuit de la temporada (2d7, 4d8, 5d7, V5)

Ramon Codinas i Fort