Els nostres bolus: L’Ametlla de Mar. (13 d’abril).

9d7

Si fa dues setmanes fèiem un llarg trajecte travessant el país vers el nord, per portar els nostres castells fins a l’Alt Empordà, avui tornem a fer un desplaçament similar però en direcció totalment contrària, cap al sud, fins al Baix Ebre, on actuarem a la Fira Alternativa de l’Ametlla de Mar, amb la colla local, los Xics Caleros (encapçalats per un ex minyó, en Dani Bas) i amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, de Tarragona.

Amb força calor i amb una flamant i molt “surfera” banderola que indica la posició del camp base malva a la plaça, engeguem la nostra actuació a la bonica plaça d’en Joan Miró -penjada literalment sobre el mar- descarregant un nou i perfecte tres de vuit, que també presenta canvis respecte l’anterior, seguint amb la pauta d’anar fent rotació de components dels nostres troncs també en construccions que exigeixen un bon nivell tècnic.

El segon castell és el quatre de vuit, que bastim amb bona mida i aconseguim mantenir rodó fins el final, com el de fa vuit dies. Tot fa preveure que enguany, i després d’un temps de lluitar-hi, podrem tornar a gaudir d’aquesta estructura i de totes les que en deriven.

Per la tercera ronda, i descartant un possible dos de vuit, optem pel nou de set, castell que completem amb correcció en cada una de les seves diverses parts. És el tercer del que portem de temporada, igualant així -i per tant doblant- la quantitat total de nous de set que havíem fet en tota la història de la colla (95, 99 i 2013) .

Tanquem l’exhibició d’aquest Diumenge de Rams descarregant amb elegància l’esvelt pilar de sis que vam estrenar diumenge passat (dilluns el vam tornar a descarregar a l’assaig!), seguit d’un vano de cinc amb el que ens acomiadem d’aquesta acollidora plaça.

Hem actuat amb els amfitrions, los Xics Caleros (3d6ag, id2d6, i2d6, 4d6, 2P4sim.) i amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau (3d7, 4d7, 2d6, 2P4sim.)

Abans de tornar, compartim amb les altres dues colles un ambient animat i una bona fideuada al port, servida pels amfitrions. Moltes gràcies Xics!

Ramon Codinas i Fort