Cap de setmana a Ribera d’Ebre

Aquest cap de setmana més de 200 minyons vam anar a passar dos dies a la Ribera d’Ebre. Vam fer un intercanvi amb el grup de jotes Lo Fardell Patxetí. Durant el cap de setmana vam fer diverses actuacions en les quals vam poder completar castells de 7. A més de les actuacions, vam poder gaudir de diferents tallers de jotes.

Vam arribar dissabte molt d’hora a Miravet per poder pujar al castell de la localitat. Després d’una bona passejada acompanyats d’uns guies turístics vam pujar a dalt de tot del castell on vam fer un vano de 5. Quan vam tornar a baixar al poble els companys de Lo Fardell Patxetí ja ens esperaven per fer-nos un taller de jotes. Vam intercalar uns quants balls de jotes amb els nostres castells. Finalment vam baixar a la llera del riu per fer un altre vano de 5. A part de les jotes, els amics de Lo Fardell ens vam preparar una beguda típica de la zona, el vermut patxetí. També ens van preparar una fideuà boníssima per dinar acompanyada amb una clotxa, un plat també típic de la zona.

Vano de 5 al Castell de Miravet

Vano de 5 al Castell de Miravet.

Després de dinar vam anar a instal·lar-nos a l’allotjament de Flix. Un cop instal·lats vam tornar a agafar l’autobús per anar a La Torre de l’Espanyol. Allà vam poder impartir un taller de castells i després vam fer una actuació, acompanyats, una altra vegada, de Lo Fardell Patxetí que van fer un taller de jotes.

L’endemà al matí ens vam llevar ben d’hora per poder anar a fer un taller de castells i una actuació a Flix. Abans d’això, però, vam poder gaudir d’una visita guiada per la ciutat i el seu refugi antiaeri. Va ser una experiència que no va deixar ningú indiferent. L’actuació que vam realitzar a Flix també va anar acompanyada d’un taller de jotes. Després d’aquest cap de setmana podem dir que els minyons ja som uns joteros professionals.

Abans de tornar cap a Terrassa vam fer una última actuació. Vam embarcar a la barca que connecta una riba de l’Ebre amb l’altra i vam enlairar un pilar de 5 al mig del riu.

Pilar de 5 sobre la barca que travessa el riu Ebre. Fotografia de Mercè Ramis.

Pilar de 5 sobre la barca que travessa el riu Ebre. Fotografia de Mercè Ramis.

Va ser un cap de setmana molt intens però molt enriquidor. Tenim moltes ganes de tornar a veure els companys de Lo Fardell Patxetí. Estem segur que quan vinguin a Terrassa quedaran tan encantats de la ciutat com nosaltres n’hem quedat de la Ribera d’Ebre.

Aquí us deixem un resum de tots els castells que hem enlairat aquest cap de setmana:

Dos  3 de 7
Dos 4 de 7
Dos 3 de 7 amb el pilar
Tres  pilars de 5
Dos  5 de 7
Un 4 de 7 amb el pilar
Deu pilars de 4

Volem que aquest blog sigui una plataforma d'expressió de tota la colla. Vols escriure algun article? T'agradaria expressar la teva opinió sobre un tema? Envia un correu a comunicacio@minyons.cat