Bones Minyones: Gemma López (Pipes).

1929669_100436409975076_2389666_n

La Gemma té 47 anys (va neixer al 67 “com els bons”). Des de l’octubre del 1982 que es belluga per la colla. I no para quieta. La podreu trobar a l’assaig petant la xerrada amb uns i altres, joves i grans, veterans i novells. És una crac posant gent a les nostres pinyes, i també la veureu col·laborant amb totes les colles amb les que coincidim a plaça. Té a mitja família a la colla, i esperem que d’aquí a uns anys en tingui a molta més.

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla?

Em va enredar la Montse Matarín, dels mítics Matarín. Érem companyes de classe de tota la vida. Vaig entrar-hi per les “minyones”, però van durar poc. Com que em va agradar, m’hi vaig quedar.

Què destacaries dels Minyons?

Que, quan volen, poden ser un gran grup (consti que contesto això l’endemà de descarregar el 9d8 i potser estic una mica condicionada). Seriosament, m’agrada l’heterogeneïtat i l’eclèctica, que som una família, sovint mal avinguda, però que sempre defensa els seus.

Quines posicions ocupes als castells?

Recentment s’ha fet un grupet de “cinquè cordo” i som uns quants que fem, de manera més o menys oficial, la feina de procurar-nos pinyes en bones condiciones. Fa anys que sóc “autothom”, però havia fet molt de crossa i he pujat d’aranya als folres de tots els castells, menys els 3d9p

Has col·laborat amb a la colla en algun altre àmbit més enllà de la posició als castells?

Institucionalment, he portat l’assegurança uns quans anys, en un parell o tres d’etapes. Informalment, sempre que se m’ha demanat alguna cosa i ha estat al meu abast, he procurat col·laborar

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla?

De sempre m’ha agradat molt el 5d9f, crec que té unes proporcions molt estètiques. Enguany m’agradaria que la colla assolís tot allò que es proposés, i crec que es mereix el pepinacu de dos dígits, o recuperar el castell pelat

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar?

El meu primer castell de crossa va ser un 2d6 a Barna on el Negre m’hi va posar i en contestar-li que no ho havia fet mai, em va etzibar un “ja és hora que n’aprenguis” . Dues setmanes després feia el 4d8. Pensa que et parlo de mitjans dels 80, i el quatre era el quatre… Vaig fer el primer 5d8 per “desaparició” de la crossa cantada, el Tigre, que després de descarregar el 2d8f del 87 es va volatilitzar, i com que jo passava per allà… Al primer folre que vaig pujar (directe a plaça, a l’estil minyó, vaig perdre una cama entre dues espatlles, i no em podia aixecar, estava apuradíssima, quan sento “desmonteu”, i jo tota vermella pensant-me que era per culpa meva… era un dos de nou a festa major, no recordo l’any. Estic molt orgullosa d’haver fet el primer pilar de sis de la colla, amb el Jaume Roure al baix, el Puig pare de crossa i el Bubu de contrafort…

Al 2d9fm del 93 no estava a la pinya (sacrilegi!!!) però en la meva defensa diré que estava prenyada i m’ho vaig mirar des d’una finestra del Centre escursionista; mai he patit tant!!!

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

Terrassa, però per algun motiu la única actuació que mai m’he perdut és la de Granollers. També m’agrada molt la de Girona, i de la Mercè l’ambient “guiri”, és molt divertit

Creus que tornarem aviat a Sant Fèlix?

M’agradaria per la colla, però a nivell personal no em fa perdre el son. Qui em coneix sap que fa anys que ho dic, no em ve d’ara.

Quins són els teus objectius castellers o a la colla?

Passar-m’ho bé fent castells, i que la colla s’ho passi bé fent-los. Qualsevol altra cosa no té sentit. No pots dedicar hores i esforços a una cosa que et fustra (si més no, si la fas voluntàriament)

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

Hahaha!!!!. En contra, de tota la vida!!! Però els motius, m’ha anat quedant tan difuminats en el temps que ara crec que ja és més una qüestió de cor que de cap. Es com demanar-li a algú per què és del Barça…

Quines altres aficions tens?

Camino, llegeixo molt i m’encanten el “puzzles japonesos”, un puzzle numèric amb el que m’hi puc passar hores…

Creus que els castells són una bona activitat per fer en família? Quants familiars tens a la colla?

Actualment som cinc a la colla, pares, marit (al qual vaig conèixer a la colla) i fill. Anys enrere també hi venia el meu germà (sí, ho amago, però sóc germana del “Xibeca”) i fins i tot la meva Iaia Teresa havia vingut a sucar pa amb tomàquet als mítics assajos del pati de l’ajuntament. El nano, per cert, de petit mai en va voler saber res, de castells, i ara, mira’l, un hooligan

Unes paraules per concloure l’entrevista…

Que per molts anys puguem fer una birreta després d’una gran actuació (bé, a mi la cervesa no m’agrada, sóc poc minyonetti en això, però ja m’entens). I que crec que hi ha gent molt més interessant que jo per entrevistar.