Bones Minyones: Eli Pérez.

lengua Raval

L’Eli és una noia de 38 anys que toca el tabal amb les “Gralles Grillades” de la colla. Va arribar en mode “pegatina”, com diu ella, l’any 2005, i de forma seriosa a l’inici de la temporada següent. S’ho va prendre molt en serio, ja que es va acabar convertint en vicepresidenta de la colla, després d’ocupar diferents càrrecs. Llegiu, llegiu…

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

Vaig entrar de la mà de la Sonia Garcia i de la Cate, van ser molt pacients i bones instructores, perquè jo sabia zero de castells.

Destacaria que mai m’han jutjat com a persona.

Quina és la teva feina als castells?

Sóc tabalera, sóc una Grillada

Has col·laborat amb la colla en algun altre àmbit més enllà del grup de gralles?

Vaig estar 4 anys a la junta, i un any donant “pitram” al Cardús de crossa

Què és el millor i el pitjor de ser vicepresidenta dels Minyons?

Pfffff…. vaig aprendre moltíssim en funcionament de la colla i vaig fer grans amics, i alguna vegada vaig ser-hi damunt de la foguera, amb algú que altre amb la torxa encesa, no he tingut mai gaire mà esquerra xDDD…

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís la colla?

Ummmm… el 5d9f és tan bonic… el 3d10fm és “el castell”. M’agradaria tornar amb el 4 net, i el 2d9 amb folre… ha de ser orgàsmic poder fer la sortida llarga.

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells que hagis tocat?

Bua! Cada papinu que toquem és una anècdota, crits dels pitus, crits des de tabals, perdre alguna baqueta… i per descomptat, jam session grillat, però mai deixem de tocar.

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

Girona m’enamora, però com a casa…

Quins són els teus objectius castellers o grallers?

Potser no es tracta tant d’objectius, sinó de motivacions. El dia que no em posi nerviosa, que no surti al dematí per arribar a plaça i que no em faci feliç tocar, em passaré a la batucada!!! D’acord, això mai!!! potser si arriba aquest dia, deixarà de tenir sentit tocar la meva “lata” a plaça.

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

Pffff otro pastel… doncs estic en la línia que no m’agraden els punts, ni la plaça de braus, ni tota aquesta moguda, però si qualsevol dia la colla vota i decideix anar al Concurs… no sé què faria…

Quines altres aficions tens?

Doncs no sóc gaire d’aficions, m’encanta quedar amb la bona gent que tinc al costat, la música… no sé, potser hauria de buscar una afició… o no.

Ens pots explicar com han evolucionat les Gralles Grillades des de la seva fundació fins a dia d’avui?

Doncs la veritat és que som un grup que portem molts anys junts, hem tingut pujades i baixades, noves incorporacions, alguna baixa, no sé, suposo que com en la vida, sempre mirem endavant, tot i que a vegades no sempre veiem…

Consideres que els Minyons som una colla prou acollidora i integradora?

Jo crec que sí, sí que és veritat que entrar al pati de noves és com que impossa. Però al final, trobes el teu lloc.

Unes paraules per concloure l’entrevista…

M’he posat nerviosa i tot omplint la entrevista!! Res que a seguir treballant i a fer un segon tram de temporada magnífic per poder tocar sortides llargues!!

Gràcies company per pensar en mi!