Au tothom!

9d8

Moltes vegades necessito expressar la meva opinió i ho acabo fent en forma de petites xerrades amb els companys al pati d’assaig o al bar fent una birra però aquest cop m’animo a participar en aquest bloc per potenciar-lo i animar-vos a qui tingui coses interessants a dir que també ho faci. M’agradaria dir-vos quatre coses, algunes agradables i d’altres no. Començaré per les desagradables i així acabarem amb bon regust l’article.

Em sorprèn molt com som capaços d’espatllar un moment tant dolç com va ser fer el tres de nou a Rubí (i en dissabte!) i la tripleta màgica a Gràcia amb un quatre espectacular. Com un article una mica mal redactat i un petit (i etern) debat a una pàgina personal del facebook poden generar tant malestar i tants comentaris desagradables per part de tanta gent. Per no parlar de pixades fora de test i amb molt poca vista d’uns i discussions (per molt educades que siguin) en pàgines de gent d’altres colles. En fi… el que vull dir és que hi ha moltes persones a la colla que tenen capacitat per ser escoltades i llegides al món casteller en general, potser perquè són els savis de la colla, veterans, persones que escriuen en un bloc o que simplement tenen molts amics a les xarxes socials. Aquestes persones quan expressen les seves opinions molta gent n’està al corrent. Això està molt bé però crec que hauríem de tenir tots plegats una mica més de cura si volem ser una colla respectada i amb una imatge de colla gran i elegant. De vegades sento vergonya, no puc dir-ho d’una altra manera. Crec que estaria molt bé que cadascú fes la seva pròpia reflexió, n’hi ha de tots els colors.

A banda d’això m’agradaria dir que la millor manera de canviar les coses que no ens agraden és donant exemple, com havíem fet sempre.

Bé, passo al cantó positiu. Estic molt content de com ens estan anant les coses aquesta temporada, després de molts anys de canvi generacional sembla que per fi podrem tornar al nivell que teníem fa uns quants anys quan descarregàvem un munt de gammes extres. Encara està per veure però les coses pinten bé. Han estat uns quants anys durs per la colla i pels equips tècnics què han estat al capdavant. Sí que hem anat tenint èxits però els resultats no eren reflex de la feina feta a l’assaig. Quants cinc de nou fins a sisens clavats al pati i després frustració a plaça… per posar un exemple. Crec que és un procés natural què totes les colles han de passar i que nosaltres, per fi, estem liquidant. Que es preparin!

M’agradaria comentar la bona Festa Major que hem fet. A vigília crec que no podíem demanar més. Felicito al Guillem i al seu equip per ser valents i a tota la colla per la resposta i l’entusiasme demostrat a plaça. Crec que executar el quatre de nou amb la serenor i la confiança amb que ho fem és la prova més evident que la mentalitat de la colla ha fet el gir que tant esperàvem. Confiança, serenor, convenciment és el que desprenen últimament els nostres castells. El nostre primer nou de vuit a tercera ronda i gairebé de nit també ho demostra, FELICITATS MINYONS!

A la Diada de diumenge hi ha hagut de tot. M’explico, el dos de nou ha estat una veritable llàstima, un accident. Crec que no hi havia ni una sola persona que no el donés per descarregat. De fet, el treball de la colla va ser com si l’haguéssim fet. Aquest accident pot passar després de descarregar-ne quatre. És gamma extra. Pel que fa al nou de vuit, només puc dir que va ser una postal. Genial tirar aquest castell per refer-nos de la caiguda! Espero que siguem valents i ens el comencem a plantejar amb una sola enxaneta, potser llavors semblarà un gamma extra. Els verds ho han fet, no us motiva? A mi sí, i encara hi ha possibilitat de complicar-ho més però tot al seu temps.. El cinc, bé, crec que s’ha treballat suficient com per plantejar-lo i ha quedat visible el seu punt feble, toca treballar. L’equip tècnic sabrà com fer-ho, no sóc pas jo el qui ho ha de valorar. En conjunt, malgrat l’accident, hem d’estar molt, molt contents, gran cap de setmana: 2, 3, 4 i 5 de nou i 9 de vuit per Festa Major, GENIAL!

Ja per acabar, em prendré la llicència d’engrescar-vos de cara a CONSOLIDAR aquest INICI DE TEMPORADA. Està clar que d’aquí a dos caps de setmana a LES SANTES hi hem d’anar a fer la millor actuació possible, ja sabeu, amb els verds i Mataró. Allà podrem descarregar el dos de nou i tot el que l’equip tècnic ens proposi! Per fer-ho cal que no perdem pistonada, queden dos divendres que haurien de ser assajos multitudinaris (cal continuar fent campanya) i sobretot anar A LA MOLA a fer el TRES DE NOU. No sé si som conscients de la importància d’aquest castell, seria impressionant fer-lo allà dalt. Serà una proesa mai vista! El castell de nou més alt de la història! Us en podeu riure dels pilarets que fem a la muntanya, amb tots els respectes, (es una manera de dir-ho). Fer el 3x9f a la mola és DES-CO-MU-NAL!! Crec que ho hem d’escampar als quatre vents! Que tothom hi participi, serà casi irrepetible! El Centre Muntanyenc St. Llorenç, Centre Excursionista de Terrassa i de Sabadell, Carboners i un llarg etcètera haurien d’estar tots allà dalt fent pinya! Imagineu quin pòster que farem!!

Orgullós d’haver crescut en aquesta colla, orgullós que ara ho faci la meva filla, ORGULLÓS DE SER MINYÓ!

Lluís Mayolas