Actuació de la 38a Diada de la colla (Plaça Vella, 20-11-16).

3d10fm

3d10fm

 

Impressionant! Bruta! Magnífic! S’acaben les paraules per descriure el que els Minyons vam fer el passat diumenge a la plaça Vella de Terrassa en l’actuació de la nostra 38a diada de la colla. La nostra darrera actuació de la temporada va servir per fer l’exhibició castellera més imponent que s’hagi pogut veure en la història dels castells, descarregant consecutivament un 3d10fm, un 4d10fm, un 3d9fa i un pd8fm!!! Pima-pam-pum!!

La jornada va començar d’hora per a alguns amb les matinades per l’Antic Poble de Sant Pere. Cap a quarts de dotze es va descobrir el mosaic de recordatori del primer 4d10fm descarregat per la nostra colla fa tot just un any a la mateixa plaça, amb un pilar de 5 de salutació.

Vam obrir plaça els Minyons amb el primer dels objectius de la jornada, el 3d10fm. Aquest castell només l’havíem descarregat un cop enguany a Barcelona, per La Mercè, i havia quedat solament carregat a Sant Fèlix i a Sant Narcís. Aquesta vegada el vam lligar molt bé dels pisos inferiors, i tot i el bellugueig constant del tronc, es va poder carregar i descarregar sense riscos aparents. Injecció de moral i d’energia per al següent repte.

En segona ronda vam encarar el gran colós, el 4d10fm. Tot i que probablement enguany el castell anava més just d’assaigs, a plaça vam demostrar la gran qualitat tècnica de la nostra colla, que tot i desmuntar el primer peu, vam enlairar el segon sense gaires contemplacions i vam treballar de valent des de l’inici fins al final per a aconseguir descarregar el nostre segon 4d10fm de la història. Malgrat els dubtes i les dificultats, els Minyons vam tornar a dominar aquest castellot novament.

A la tercera ronda va arribar el segon intent de 2d8 de la nostra història. El primer havia estat a l’actuació de Sant Narcís de la temporada passada que ens havia deixat molt mal sabor de boca. Aquesta vegada el castell va pujar millor i es va arribar a col·locar l’acotxadora, però quan l’anxeneta començava a remuntar el pis de dosos el fràgil castell va acabar cedint. Ens confirma la gran dificultat d’aquest castell (que el dijous anterior havíem descarregat sencer a la xarxa a l’assaig), però també que el tenim a tocar…

Per remuntar la patacada i recuperar les bones sensacions, vam tornar-hi amb el 3d9fa, castell que havíem aconseguit descarregar per primera vegada en la nostra història tot just un mes abans a Girona. Igual que allà, el vam dominar per tornar a descarregar-lo (segon de la història) i d’aquesta manera ens presentàvem a la ronda de pilar amb la possibilitat de completar la millor actuació de la nostra història, i de la història del món casteller segons alguns.

El pd8fm el vam fer gairebé sobrats. Comencem a dominar aquesta estructura que tants maldecaps ens havia portat durant molt de temps, i que en les darreres tres ocasions que hem portat a plaça hem sabut descarregar (Sants, Girona, Terrassa). De traca i mocador. Crits d’alegria, abraçades, plors, riures, i tot el que us pogueu imaginar. Molt bèstia!!!

Ens acompanyaven a plaça els Capgrossos de Mataró i els Borinots de Sants. Els primers aconseguien carregar el seu primer 5d9f en segona ronda, després d’obrir amb un còmode 3d9f, i tancaven amb el 4d8. Enhorabona Capgrossos!!! Per la seva banda els Borinots resolien la diada amb una “tripleta màgica”.

Bé, i fins aquí la temporada 2016. L’any vinent més i millor!

4d10fm

4d10fm

intent de 2d8

intent de 2d8

3d9fa

3d9fa

pd8fm

pd8fm